Kontakt+46 (0) 42 151 910

Självgående transportfordon

Självgående transportfordon för effektiv intralogistik

Pressmeddelande 2017-10-12

LEO Locative är ett nytt automatiskt transportsystem från lager- och logistikföretaget BITO. Systemet är utvecklat för att effektivisera interna transporter och materialförsörjning inom produktions-, logistik-, lager- och distributionsmiljöer.

LEO Locative består av ett självgående transportfordon (AGV) med tillhörande stationer för hämtning och lämning av lådor/gods. Det är ett enkelt system som länkar samman arbetsstationer genom att transportera varor och material från A till B. Med LEO Locative skapas många möjligheter att effektivisera pack, plock, utleveranser och returhantering. Det bidrar också till en bättre arbetsmiljö eftersom företagets medarbetare slipper bära runt på tunga lådor och istället kan ägna mer tid åt sina kärnuppgifter.

En låg investeringskostnad ger en kort återbetalningstid och gör att produkten även passar mindre företag. LEO Locative är lätt att installera utan koppling till Wi-Fi, affärs- eller IT-system. Transportfordonet följer en spårtejp på golvet och läser av instruktioner via golvmarkörer längs vägen, till exempel var det ska hämta och lämna lådor. Användaren kan enkelt och snabbt justera såväl rutt som arbetsuppgifter utan extern support. 

LEO Locative drivs av ett uppladdningsbart batteri och kan transportera lådor med storlek upp till 600x400 millimeter och en vikt på max 20 kilo. Det är ett skalbart system som kan utökas med fler fordon och stationer vid behov.

Se filmen som visar hur LEO Locative fungerar.

För mer information, vänligen kontakta:
Andreas Bergstrand, BITO Lagersystem
072-200 54 40
ban@bito.se