Kontakt+46 (0) 42 151 910

Ewerman

Ewerman optimerar ergonomin och förkortar plocktiden för små orders

Ewerman är en ledande fruktgrossist i Helsingborg med stora lager och snabba flöden. Produkten som Ewerman hanterar kräver en genomtänkt och effektiv logistik eftersom bäst före datumet är mycket kort.

Genom att komprimera artiklarna i ett pallställ med genomloppsramar och pall utdragsenheter för golv från BITO skapades en effektiv hantering och lagring. Systemet anpassas efter kundens ändamål men kan enkelt förändras med små enkla handgrepp. Kanalerna kan enkelt förändras genom att flytta avdelare allt eftersom lagersituationen förändras. På en yta som tidigare användes till 3 artiklar kan nu upp till 11 artiklar lagras. För kunden som har kyllager är det viktigt att optimera ytan. Med ett större antal artiklar på samma yta som tidigare har man kunnat minska plocktiden och med det optimera sin lagerlogistik. Onödig transport och trucktrafik mellan lagerplatser minskar markant.

Lösningen hos kunden har varit att kombinera tre system. För golvnivå har det installerats utdragsenheter för pall som gör det enkelt och ergonomiskt att plocka utan omlastning. Med utdragsenheterna slipper man numera sträcka sig in under pallstället. Enheterna förbättrar markant ergonomin för lagerpersonalen under plockning och påfyllning.  Ovanför utdragsenheterna har man installerat en nivå med genomloppsramar. Ovanför genomloppsramarna finns bärbalkar för pall buffert. Totalt innebär denna uppgradering en smidigare och mer strukturerad lagerhantering och en stor ergonomisk fördel.

Fortlöpande efter grundinstallationen har kunden vid flertalet tillfällen kompletterat med mer genomloppsramar för bland annat sina arbets- och plockstationer

BITO har tillsammans med en ledande system integratör levererat ett automatiskt pallsystem för 2500 pallplatser till kunden. Ett automatiskt kranrobot system ställer extremt höga krav på exakta toleranser i materialet och själva installationen av stallaget. BITO har en lång erfarenhet av samarbeten med installationer som denna. Systemet är installerat i ett kallt lagerutrymme och personalen som tidigare vistats inne i detta utrymme slipper numera den arbetsbelastningen.

Detta gör BITO till en helhetsleverantör som kan erbjuda många olika lösningar ur sitt mycket breda sortiment. För kunden innebär det stora fördelar och tidsbesparingar.