Kontakt+46 (0) 42 151 910

Lindab AB

Lindab AB väljer BITO till att optimera sitt plocklager!

Lindab är stor internationell aktör med stark bas i Sverige. Företaget utvecklar och tillverkar produkter inom ventilation och byggnation. Under 2010/2011 har Lindab gjort stora investeringar i att effektivisera sitt centrallager vid huvudkontoret i Grevie. Genom att välja BITO Lagersystem som komplett leverantör av pallställ modell PRO och tillbehör har man byggt för framtiden.

Utmaningen. För att effektiveras sitt plocklager ställde Lindab höga krav vid valet av leverantör. Som en stor koncern krävs en leverantör som kan tillgodose alla olika behov och skräddarsy en lösning. Samtidigt skulle uppgraderingen genomföras med en exakt tidsram medans det dagliga arbetet pågick.

Lösningen. Med BITO:s pallställ PRO systemet kunde BITO erbjuda ett pallställ med mycket hög kvalité och som har överlägsna egenskaper. Med BITO Twin top boxprofil för balkar är pallstället överlägset mot förekommande märken på marknaden. Ett av nyckelargumenten för valet av leverantör var det stora tillbehörs program som följer med att välja en global tillverkare som BITO. Med BITO:s globala struktur kan vi också erbjuda Lindab samma service och produkter vid olika delar av verksamheten.

För Lindab kunde man snabbt notera en 20 % ökning av lagringskapaciteten, en 1500 m2 lagerlokal som blev överflödig och en effektiv in och utgående godshantering. Projektet genomfördes i tre faser och under projektets gång har BITO flera gånger visat prov på styrka och flexibilitet för kunden. Tidsplanen för alla tre faser kunde hållas mot kunden.

Tack vare framgången i projektet har BITO blivit en föredragen leverantör för Lindab inom logistikhantering.