Kontakt+46 (0) 42 151 910

Thomson Tollo Linear

Thomson Tollo Linear optimerar lagerytan genom entresollösning

Thomson Tollo Linear med produktionsanläggning utanför Kristianstad, uppfann linjär teknik med anti-friktion för över 60 år sedan och har fortsatt att vara branschledande ända sen dess. Märket Thomson ses som den globala ledaren inom mekanisk rörelseteknik. Thomson Tollo Linear är ett producerande företag som vill använda så mycket som möjligt av sina lokalytor till produktion och utveckling.

Utmaningen. För sin fortsatta optimering av produktionsytorna behövdes det frigöras mer yta. Med hjälp från BITO Lagersystem togs det, tillsammans med kunden, ta fram ett helhetskoncept som innebar en lösning på problemet.

Lösningen. Genom en analys av dagens situation och arbetssätt tillsammans med kunden, kunde det presenteras ett förslag på optimering av lagringen. BITO kunde ge kunden ett nyckelfärdigt koncept som löste kundens problem med att frigöra mer yta, samtidigt som lagringskapaciteten ökades.

Lösningen blev en entresolinstallation med hyllställ i två nivåer. Konstruktionen består av fem meter höga hyllställs gavlar som förbinds samman med golv för övre plan. Med en åtkomst via trappa kan kunden enkelt ta sig upp till övre plan på ett säkert sätt. Pallmottagningsområdet för övre plan ger kunden även en möjlighet att betjäna större volymer för inlagring och plockning med lyfthjälpmedel. En stor fördel för kunden innebär att godset som lagras är ständig i direkt åtkomst för lagerpersonalen. Lösningen för kunden har optimerat lokalytorna genom att halvera använd golvyta, men trots det ökat lagringskapaciteten.

Kundens produkter lagras i systemet i ändamålsriktiga och funktionella plastlådor som är optimala för platsutnyttjandet. Ur BITO:s omfattande sortiment utav plastlådor kunde vi enkelt tillgodose kundens behov av flexibel och mångsidig låda. RK lådan med sina goda möjligheter att dela in flertalet fack passade kundens behov perfekt. För de lite större och mer frekventa plockade produkterna var istället BITOS SK låda med plocköppning ett utmärkt val för kunden. För kunden innebar hela lösningen, från BITO med de tillhörande lådorna som alltid kommer med fem års garanti, ett tryggt val.

BITO entresolsystem är en flexibel lösning som är lätt att bygga om, kompletteras och förändras. Systemet baseras på vårt egenutvecklade hyllställsprogram med stort utbud av tillbehör.

Genom att välja BITO som samarbetspartner har vi för kunden fungerat som en helhetsleverantör i projektet – ett nyckelfärdigt koncept.